Panelplater

Smartpanel og panelplater er plater i MDF. Men hva er MDF? MDF plater (Medium Density Fibreboard) er en videreutvikling av tradisjonelle trefiberplater. MDF plater har meget gode bearbeidelsesegenskaper og er en utbredt platetype for snekkerarbeider og i møbelindustrien. MDF plater er spesielt godt egnet for lakkering og maling.

Trefiberplater produseres gjerne av tynningsvirke fra barskog, men også biprodukter fra lauvtre, sagflis etc. Råstoffet hugges opp til flis og deretter bearbeides massen med damp og høyt trykk. Denne massen splittes igjen opp i enkeltfiber. Den videre bearbeidingen gir to valg, ofte referert til våt- og tørrmetoden. Produkter produsert ved våtmetoden blir gjerne kalt trefiberplater, mens produkter produsert etter tørrmetoden blir til MDF plater.

Under tørrmetoden blir flismassen blandet med lim i et forhold på ca 10 %. Flismassen blir så lagt på en formplate i tynne lag og presset sammen slik at all luft fjernes. Deretter benyttes en varmepresse som herder limet og lager plater på inntil 40mm tykkelse. Det benyttes glatte plater på begge sider under varmpressingen, noe som medfører en jevn og glatt overflate på begge sider av platen. Under her kan du se vårt utvalg av plater.

Her kan du se en video av hvordan man legger panelplater:

Vare 1 til 8 av totalt 128

Bruk synkende rekkefølge
per side

Rutenett  Liste 

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 16

Vare 1 til 8 av totalt 128

Bruk synkende rekkefølge
per side

Rutenett  Liste 

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. ...
 7. 16
Utviklet av Netpower | Kjøpsvilkår | Informasjonskapsler